Home » Wie ben ik?

Wie ben ik?

Praktijk - Essentia werd opgericht door Janneke Janssen.

Ik ben moeder van 2 kinderen. Een (eigen) wijze, krachtige, vrolijke dochter en een gevoelige, liefdevolle, pure zoon. Beiden hoogsensitief.

Na jaren gewerkt te hebben in de reguliere hulpverlening, waaronder de kinderpsychiatrie en gezinnen met een complexe problematiek, is de wens ontstaan om vanuit een eigen praktijk te werken. Een praktijk waar ruimte is voor persoonlijke aandacht, werken op MAAT, er ruimte is voor ontwikkeling wanneer je oude patronen wilt doorbreken.

Met oprechte en liefdevolle aandacht ben ik er voor jou. Ik ben betrokken, analytisch en mijn  rust is mijn kracht. Veiligheid vind ik zeer belangrijk, een noodzakelijke basis voor wezenlijke verandering.

Ik heb mij gespecialiseerd in hooggevoeligheid en traumaverwerking en werk veelal met volwassenen. Naast mijn praktijk heb ik projecten lopen o.a. het uitzetten van een mindfulness traject op maat voor een team leerkrachten van basisschool, OBS de Windhoek. Daarnaast ben ik docent bij Sonnevelt Opleidingen bij de opleiding Gezinscoach, vertrouwenspersoon bij Bureau AtlantisZorg (BAZ) en werk ik bij het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) als coach.

 

Relevante opleidingen en cursussen:

Naast een diversiteit van cursussen en workshops heb ik in 2014 de levenscoach opleiding bij Sonnevelt opleidingen afgerond, in 2014 bij Open Fields EMDR en Hooggevoeligheid. In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot traumatherapeut bij Open Mind in België. 

 

Ik ben geregistreerd bij Stichting KwaliteitsRegister.